Bel me op: 030-6701184

Bij een verdrietige zomerse dag

Mijn thermometer buiten geeft een temperatuur aan van 32,4 graden en ook binnen heb ik de hulp moeten inroepen van mijn verrijdbare airco, het was  niet te harden maar nu heerst er een aangename koelheid. Dat is maar goed ook, want ik ben de hele dag aan de televisie gekluisterd om alle berichten over het neergehaalde vliegtuig van Malaysian Airlines. 187 Nederlanders hebben het leven verloren en gisteren was al heel snel duidelijk dat een luchtdoelraket het vliegtuig tot ontploffing heeft gebracht. Overal brengen regeringsleiders stevige standpunten naar buiten over negatieve invloed van Rusland op deze gebeurtenis. Er zijn opnamen van gesprekken tussen een Russische rebellenleider en iemand van de Russische inlichtingendienst, waarbij letterlijk wordt toegegeven dat een vliegtuig is neergehaald. Hoe komen deze separatisten aan dit soort luchtdoelraketten, ze krijgen alle steun uit Rusland en dan hoef je niet ver door te denken over de leverancier.

De Nederlandse regering is natuurlijk een voorbeeld van de vleesgeworden lafheid. Op dit moment is Rutte aan het woord en een paar uur geleden was dat zijn loonslaaf Opstelten. Deze man wilde het woord aanslag niet in zijn mond nemen, want er moeten nog wat inlichtingen ingewonnen worden. Waarschijnlijk wordt er gekeken naar de handelsbalans. Ook Rutte zegt ‘het lijkt erop dat het vliegtuig is neergeschoten, maar daarover is geen duidelijkheid!’ Waarom zegt hij niet gewoon heel duidelijk dat de Nederlandse regering niet zal rusten voordat alle schuldigen aan dit verschrikkelijke incident achter de tralies zitten of in ieder hen alles onmogelijk gemaakt wordt om op een normale manier voort te leven.

Gelukkig zegt hij aan het eind van zijn persconferentie dat hij inderdaad niet zal rusten voordat de de daders van de aanslag bestraft zijn, maar eerst moet er zekerheid komen van de onderzoekers.

Nou, laat ik even op de zaken vooruit lopen. Er komt een uitgebreid onderzoek waarin alle partijen naar elkaar zullen wijzen en de onderzoekers een rapport zullen afleveren waarin geen schuldigen kunnen worden aangewezen. Dit soort conflicten hangt van smerigheid aan elkaar en de leider van de smerigheid is Poetin. Hij is verantwoordelijk voor alle ellende in de Krim en ook in de Oekraïne. het is een schande dat dit in deze eeuw nog kan en dat een persoon in staat is alle berichtgeving in eigen land naar zijn hand te zetten en op populistische wijze zijn volk voor te liegen en bedriegen.

Rutte zoekt de vlakte, hij denkt er niet aan zich pittig uit te spreken, eerst moeten de feiten op tafel komen et cetera et cetera. Nou meneer Rutte, ik weet niet hoeveel vertrouwen u kunt opbrengen voor Rusland, maar ik zeg u dat dit land niet te vertrouwen is zolang de leiding berust bij autocraten als Poetin en zijn walgelijke soort.

Intussen zijn honderden families in Nederland en in het buitenland in diepe rouw, zij hebben hun familie of vrienden niet verloren aan een ongeluk, maar aan een oorlogshandeling en dat in een conflict waar ze niets, maar dan ook niets mee te maken hadden.