Bel me op: 030-6701184

De hond op zondag

image

Daar zit je dan aan het eind van de zondagmiddag op een bankje voor het huis en de hond ligt middenop straat. Hier is dat nauwelijks een bezwaar want er komen twee auto’s per dag voorbij, waar deze dame helemaal niet aan gewend is, want ze blijft altijd pontificaal liggen en denkt er niet over opzij te gaan. Ze doet me dan denken aan de buldogs uit de Zadelstraat in Utrecht. Als die het in hun kop hebben gaan zij ook gewoon middenop de straat liggen en zo heb ik een keer meegemaakt dat zelfs een hevig toeterende stadsbus ze niet van hun plek kreeg. Een van de honden lag met zijn kont richting bus en keek bij iedere keer dat het hoornsignaal klopt zo’n beetje schijn omhoog met een blik van: ‘… hoorde ik nou iets in de verte?’ Uiteindelijk is de buschauffeur maar uitgestapt om deze heer aan de kant van de straat te dirigeren en toen kon de bus verder. Verrukkelijke ervaring van zo’n hond die in de binnenstad even zijn eigen gang gaat en een gulle lach ontlokte aan iedereen die er toeschouwer van was. Zojuist begon het licht te regenen en dat is vervelend, want ik wilde net richting stad trekken om een borrel te gaan halen. Alleen wonen is niet erg, maar op zo’n stille zondag is het dan wel zo prettig om even de dag af te sluiten met een drankje. Op de buienradar is te zien dat het na deze druppels toch weet droog zal worden en ook zal blijven. Het zit er dus nog steeds in, dat ik richting centrum zal trekken – maar niets veranderlijker dan een mens – het is heel goed mogelijk dat ik na het plaatsen van dit stukje op mijn site alsnog besluit om het geld in mijn portemonnee te houden en thuis te blijven. De wilde haren van vroeger zijn duidelijk verdwenen en ik heb allang niet meer het gevoel dat ik zo nodig moet. Er komt zo  weer een nieuwe zondag en het is vakantietijd, dus wellicht is het er nu doodstil of zijn er alleen een paar zeikerds met wie je geen ruk kunt beleven. Intussen heb jij dan maar weer een leuke foto van mijn hond Klaartje kunnen aanschouwen en daar was het me eigenlijk om te doen!