Bel me op: 030-6701184

De kerst

De afgelopen dagen moest ik nogal eens terugdenken aan vorig jaar. Wij hadden op 3 december de sleutel gekregen van ons huis en verkeerden in de optimistische veronderstelling dat wij onze woning in 3 weken volledig tiptop in orde zouden hebben. Ik zie ons nog plannen. Uitgaand van een onblusbare dadendrang dachten wij zowel een keuken als een badkamer te kunnen plaatsen, alles te verven, te verhuizen, op te hangen en noem maar op. We hadden allebei een maand vrij om dit te verwezenlijken en meenden aan het eind van deze periode toch ruim een week over te hebben om in rust te kunnen genieten van onze nieuwbouw.

Als u dit leest zal er vast en zeker een milde glimlach op uw gezicht verschijnen: ‘Ach zij ook al…,’ zult u denken, en waarschijnlijk bent u in precies dezelfde val getrapt.

Waren wij dus binnen drie weken klaar? Welnee, in de verste verte niet. We hebben ons vier weken lang de pestpokken gewerkt, het werd zelfs zo erg dat we rond de kerstdagen eerder de oorlog dan de vrede vierden. Mijn man wilde op tweede Kerstdag gezellig hamer en beitel ter hand nemen en ik meen dat ik hem daarna met een zwaar voorwerp door het huis achterna gezeten heb. Overspannen noemen ze dat geloof ik.

De badkamer heeft maanden beton als inhoud gehad, geen kuip, geen douche, geen niets. Ver in het voorjaar hebben wij de laatste tegel aangebracht en konden we licht misselijk constateren dat er misschien nog wel duizend dingen moesten gebeuren maar dat de taaiste klus achter ons lag.

Ach ja… klaar in drie weken. Vergeet het maar. We hadden geen eens puf om met de Kerst de boom op te zetten en hebben het gelaten bij een kerststukje en wat kaarsen. Op oudejaarsavond zaten we met de buren allemaal wat bleek en dodelijk vermoeid rond de tafel. Iedereen was aan het geeuwen, had spierpijn en wilde eigenlijk naar bed, maar ja op dat tijdstip ziet het er wel heel bejaard uit als je voor middernacht je bed op zoekt. We hebben het keurig weten te rekken tot een uur of twee en daarna mochten we tussen de klamme lappen.

Als je dat vergelijkt met dit jaar dan zitten we nu in de hemel. Het huis is klaar, behalve natuurlijk de trap die geschilderd –  het lelijke randje dat weggewerkt – en de foto van oma die nog opgehangen moet worden, maar nu staat in de kamer of buiten een prachtig versierde boom, voor de ramen hangen slingers en sterren en alle tuinen zijn op orde (tenminste in onze straat). Kortom alles ziet er uit zoals het er met Kerst uit moet zien. Dit jaar gaan we daar echt heel rustig van genieten.

Lieve inwoners van Langerak, ik wens u een hele rustige Kerst, een prachtige jaarwisseling en hoop dat in het nieuwe jaar al uw wensen uit mogen komen.