Bel me op: 030-6701184

De onderdelenvernietiger

Zo langzamerhand wonen er al aardig wat mensen in Langerak en hun aantal groeit dagelijks. De bewoners moeten op de een of andere manier naar de stad en velen gebruiken daarvoor de fiets. Ze krijgen dan behoorlijk wat te verduren. Het begint al op de Burgemeester Verderlaan, die is ooit opengebroken en vervolgens behoorlijk knullig met keiharde klinkers dichtgegooid. Dankzij het zware verkeer dat hierna enige tijd onbelemmerd deze laan kon passeren is het fietsen op zijn zachts gezegd onaangenaam. Toch valt deze queeste nog mee, want na de brug over het Amsterdam-rijnkanaal  wordt het pas echt lekker. Niet direct over de brug, daar wordt de fietser nog verwend met een keurig nieuw, glad fietspad. Maar… zodra zwembad de Hommel is gepasseerd en de oversteek naar de Leidseweg is gemaakt wordt het feest. Het schijnt dat de Gemeente Utrecht al tig jaar aan het praten is over verkeerstechnische aanpassingen van deze weg, maar er wonen waarschijnlijk zo’n duizend juristen langs de route en die kennen stuk voor stuk alle mogelijkheden om de Gemeente in hun pogingen te dwarsbomen en dus is er al die jaren geen moer aan het wegdek gedaan. Ik kan het weten, want ik rij er met de fiets al vanaf 1992 overheen en ervaar dus reeds tien jaar de aanslagen van deze straat op mijn mannelijkheid. Ik verkeer namelijk in de veronderstelling dat het rijden over dat hobbelende, bobbelende, knotsende en kolkende geval niet echt bevorderlijk is voor de voortplanting. De daartoe geëigende organen zijn inmiddels dusdanig beroerd dat ik welke poging dan ook tot voortzetting van het geslacht Van Galen gewoon maar moet laten. Wat de schadelijk effecten voor vrouwen zijn kan ik niet bevroeden, maar gezond is het zeker niet.

Het maakt hierbij ook geen moer uit wat voor fiets je berijdt, de Leidseweg is een ramp op een kleine fiets, een grote fiets, een vouwfiets of een racefiets.

Nou heb ik begrepen dat de Gemeente Utrecht inmiddels allemaal financiële toezeggingen uit Den Haag heeft gekregen en in de krant heb ik kunnen lezen wat ze er mee willen doen. De rijksweg kan in een bak, bruggen kunnen worden gebouwd, het hoogwaardig openbaar vervoer krijgt vrij baan, maar helemaal geen miljoentje voor een mooi, goed glijdend en degelijk fietspad, dat ons zonder fertiliteitsverlies richting centrum loodst.

Mag ik de Gemeente Utrecht verzoeken zo snel mogelijk om de tafel te gaan zitten met de bewoners van de Leidseweg en tegemoet te komen aan hun wensen, dan kan ik na zoveel jaren gelamenteer eindelijk mijn geteisterde testikels de rust gunnen die ze verdienen. Hetzelfde geldt voor de Verderlaan… asfalteren alstublieft. En als u nou toch bezig bent, kies dan bij de bouw voor een brug als eerste voor de brug die de fietsverbinding met Utrecht sneller maakt. Kan dat… heel fijn!