Bel me op: 030-6701184

De prijs

Ik heb mijn hele leven nooit wat gewonnen, ook in mijn familie komt dergelijk geluk niet voor. Mijn moeder had zich ooit aangemeld voor zo’n maandabonnement op loten van de staatsloterij. Melding hiervan aan mijn tante werd met hoongelach beantwoord. ‘Jij meespelen met de staatsloterij… je kan je geld net zo goed meteen weggooien!’

Ze had gelijk, moeders heeft nooit wat gewonnen.

Hoe kom ik hierop? Welnu al eerder schreef ik dat de kosten voor zo’n nieuw huis waanzinnig oplopen. De tienduizenden guldens vliegen je om de oren en het is passen en meten om te kijken of het allemaal kan. Ook de tuin moet bij de begroting meegenomen worden. In zo’n blad lees je dan dat voor een beetje inrichting snel een bedrag van f. 10.000,– gereserveerd moet worden. Alweer vliegt er een tienduizendje over de tafel.

Bij ons was natuurlijk geen sprake van nog eens tien mille voor de tuin, maar… de oplossing lag voor handen. In een hobbyblad stond een prijsvraag. Er moest een tuinontwerp ingestuurd worden en als hoofdprijs zou het winnende ontwerp aangelegd worden.

We hebben ongeveer zevenhonderd patioconcepten door de computer laten vliegen, maar uiteindelijk is er dan toch een plaatje van een design de brievenbus ingegaan. Gek genoeg verkondigde ik aan iedereen die het wilde horen ‘dat wij die prijs weleens even zouden gaan winnen!’

Maanden hoorden we niets en ik begon al beschuldigende gedachten te koesteren naar dat blad en naar die tuinarchitect van dat blad. Natuurlijk werd ons prachtige ontwerp nu in zijn naam ergens op een onbekende plek in Nederland uitgevoerd, over jatwerk gesproken.

Tot vorige week, daar kwam een brief en raad eens… ‘we hebben gewonnen’. Ik dacht dat ik het leven liet, winnen… IK… WIJ. In de lente gaan we uitgebreid genieten van die tuinlieden die ons eigen ontwerp komen aanleggen in onze patio, en dat wordt dan lekker de mooiste en vast ook de duurste patio van de hele straat. Lekker pûh!