Bel me op: 030-6701184

De sleutel

Volgende week is het zover, dan krijgen we de sleutel van ons felbegeerde bezit. Het dreigde allemaal bloedstollend te worden. Tegenwoordig hoeven aannemers uiterlijk drie weken van te voren de datum van oplevering te geven. Vroeger was dat zes weken. Zelfs dat leek me al wat kort, maar drie weken is echt absurd.

Het zou zo erg nog niet zijn als alle andere leveranciers dezelfde termijn zouden hanteren, maar dat is niet het geval. De keukenboer moest toch echt 6 weken geleden weten wanneer hij de keuken kon plaatsen. De plavuizenspecialist werd ook weken geleden al vastgelegd in ons schema. Je probeert dan een beetje op safe te spelen. Bij een eerdere bijeenkomst met de bouwer en de bewoners waren al wat mededelingen gedaan met schattingen van opleveringsdata. De eerste huizen werden half oktober opgeleverd en dan zouden vervolgens telkens vijf huizen per week naar hun rechtmatige eigenaren gaan. Wij hadden zo uit de losse pols berekend dat we dan in de tweede week van november de sleutel zouden krijgen. Nou het eerste huis werd inderdaad met veel fanfare op exact de juiste datum afgeleverd dus dat gaf de burger moed.

Daarna werd het angstig stil. Rekening houdend met de drie-weken-termijn kon half november al niet doorgaan, de derde week werd geschrapt en de vierde week dreigde ook al af te vallen. Het zweet brak ons inmiddels uit, want in het eerste weekend van december van stond van alles en nog wat gepland. De leidingen voor de keuken zouden aangelegd worden en de maandag erna moesten de plavuizen worden gelegd. Uit de rondgaande achterklap kregen we te horen dat de oplevering misschien wel half december zou plaatsvinden. In een absoluut onprettig humeur heb ik contact gezocht met de bouwer en die leek aan te voelen dat je met mij op zulke momenten geen ruzie moet krijgen. Hij gaf het verlossend woord, drie december mogen we erin dus in het weekend kan worden gebouwd. Pfoe… dat was spannend.