Bel me op: 030-6701184

Heien ofwel, kloeng, kloeng, kloeng

Driemaal raden! Wat is goedkoper, een paal de grond in boren of een paal de grond in slaan? Het antwoord moet niet moeilijk zijn, je kan het bij wijze van spreken in de omgeving heel goed horen. De geluiden zeggen het al, boren is duurder. Wat zal een gemiddelde projectontwikkelaar dus besluiten te doen als het aankomt op het aanbrengen van palen in de bodem? Ik geef toe het is een makkelijke quiz, hij zal natuurlijk kiezen voor het grote geld en overgaan tot heien.

Is heien leuk? Nou misschien is het voor de heimeester, of hoe noem je zo’n goser die aan het hoofd staat van een heimachine, een topervaring. Voor de bewoners is het ronduit onplezierig is het niet door het lawaai dan is het door de trillingen.

Op dit moment worden wij zowel vanuit het noorden als uit het oosten getrakteerd op een dagelijks kloeng, kloeng, kloeng. Zodra je wat aan het doen bent, kan je zo’n geluid nog uit je geest filtreren. Ik loop op dit moment in de ziektewet en in het algemeen ben je dan niet in staat veel te doen, dus zit ik al geruime tijd thuis, ben tot weinig in staat en luister naar het feestelijk kloeng, kloeng etc.

Is de gemeente op de hoogte van het feit dat heien een onprettige geluidservaring geeft? Ja, zij is daarvan op de hoogte. Zou zij – net als wij – ook liever willen dat de palen geboord werden? Ook dit kan ik bevestigend beantwoorden. Waarom gebeurt dit dan niet?

Ach inwoners van Leidsche Rijn… wordt wakker… de gemeente heeft niets te vertellen. Dit gebied is van projectontwikkelaars, de gemeente kan daar een verzoek doen, en dat is alles. Zo zal de wethouder of een daartoe bevoegde ambtenaar vast wel eens een poging gedaan hebben, maar als ik mijn ogen sluit zie ik als het ware de reactie van de project ontwikkelaar.

– ‘Ach mevrouwtje/meneertje, wat een enige vraag en wie gaat die extra kosten dan betalen,’ en mevrouwtje/meneertje kan exit. De gemeente kan de poen niet betalen, en de projectontwikkelaar zal alleen maar denken aan zo hoog mogelijke winsten.

Zo zijn we nu zover gekomen dat er huizen opgeleverd worden met gemiddeld 30 gebreken (onderzoek Vereniging Eigen Huis), dat die huizen vaak niet voldoen aan de wensen van de bewoners als het gaat om grootte of voorzieningen en dat die bewoners vervolgens in de daaropvolgende 10 jaren uitgebreid gepest gaan worden met allerlei noodherrie waarom zij niet hebben gevraagd.

Heerlijk hoor wonen op een Vinex-lokatie. Openbaar vervoer in minimum-vorm, station ho maar, winkels op 3 km, en hei- en bouwherrie tot in het jaar 2010. Ik kan ‘t iedereen aanraden!