Bel me op: 030-6701184

Het aanbod en de prijs.

Een nieuw huis betrekken betekent ook op pad gaan, nieuwe dingen kopen en geld uitgeven. Vooral dat laatste is vaak gênant. Ik moest er nogal aan wennen. Al snel na aankoop van ons huis besloten we dat de keuken in onze nieuwbouw toch wel heel schraal was. Er moest een nieuwe komen en dan begint de zoektocht. Vol goede moed treed je het eerste de beste keukencentrum binnen waarvan je gehoord hebt dat het ‘heel goed’ is. Daar wordt je ontvangen door zo’n allervriendelijkste dame en krijg je een pittige rondleiding langs het uitgestalde moois. Je kan onze smaak gerust uitgelezen noemen. Vooral het Italiaans design kan onze goedkeuring wegdragen. Na zo’n eerste ronde door de zaak komt tegenwoordig de computer om de hoek kijken. Heel eenvoudig worden de afmetingen van je keuken op het beeldscherm getoverd en daarna kunnen kastjes, ovens en koelkasten prettig ingevuld worden. Alles werd full-colour getoond en aangezien we na de rondleiding precies wisten wat mooi en wat niet mooi was, konden we goed kiezen. Bij de afbeelding op het beeldscherm stond de prijs er niet in alle duidelijkheid bij. Het pittige was dat het computerscherm na iedere door ons gemaakte keus van ‘weer een kastje’ of een ‘afzuigkap’ heel even een nauwelijks zichtbaar prijskaartje liet zien. In een soort van waas verdween het kastje van het scherm en zag je een bedrag, of dacht je een bedrag te zien.

– ‘Ja laten we die kersenhouten kastjes maar nemen.’ Floep deed het beeldscherm en flits deed de prijs in beeld: f: 3000,–.

– ‘Nee we nemen een inductie kookplaat, we moeten het nu meteen goed aanpakken!’ Floep deed het beeldscherm en in een fractie van een seconde lichtte de prijs even op f. 4.900,–.

De getallen vlogen over het beeldscherm.  Ik werd er steeds onrustiger van. In mijn hoofd was de som al opgelopen tot anderhalve ton. Uiteindelijk werd het totaal getoond: f. 65.000,–. We werden allebei licht misselijk. Natuurlijk ging de korting er nog af en werd het allemaal heel schappelijk, maar toen we naar buiten liepen wisten we het al. Het werd geen Italiaans design maar gewoon zo’n degelijke keuken van een onbekend Duits merk. En dat is het geworden. Gele kastjes met kersenhouten rand. Geen design, wel leuk en prettig betaalbaar.