Bel me op: 030-6701184

Onze Veiligheid

Soms is het heerlijk als je een eigen website hebt en je van je af kunt schrijven. Nu voelt dat zo, want ik erger me groen en geel aan als dat spioneren dat gemeengoed dreigt te worden. We worden van alle kanten in de gaten gehouden, dat is van alle tijden en vooral in dictaturen is het een favoriete bezigheid van vele duizenden ambtenaren die voor dit doel ingezet worden. In zo’n situatie kan ik me nog voorstellen dat er geloerd en gekeken moet worden, je wilt nu eenmaal graag dictator blijven, je hebt een prettig repressief regime en dat wil je handhaven ten koste van alles.

Tientallen terroristische aanslagen voorkomen?

Tientallen terroristische aanslagen voorkomen?

Het verdrietige van de huidige situatie in ons zogenaamde vrije westen is dat we geen enkel beeld meer hebben van datgene wat ons bespioneert. De computertechnologie is ons aan alle kanten voorbij gesneld en we hebben geen idee van het wat en hoe. Al onze gegevens die we met een computer of mobiel inbrengen worden door uitgelezen programmatuur doorwrocht en de resultaten blijven onzichtbaar. De NSA in de Verenigde Staten is zo’n spionagedienst die volledig achter onze democratische ruggen alle informatie die we achterlaten of verspreiden op het internet doorploegt op eventuele terroristische dreiging. Keith Alexanderl -generaal en directeur van de NSA – zegt ons op de televisie naar goed voorbeeld van onze oude premier Colijn, dat wij gerust kunnen gaan slapen en dat zij voor ons zullen zorgen.

Ze zouden wel tientallen terroristische dreigingen hebben weten te voorkomen daar moeten we het mee doen en verder moeten we vertrouwen op het gezond verstand van dit soort haviken die overal dreiging zien en er eigenlijk van baalden dat de oude vijanden Sovjet Unie en China zo netjes zijn. Ze zijn dolgelukkig dat ze hun achterdocht kunnen loslaten op en ander dreigement.

En zo worden we bespioneerd voor onze zogenaamde veiligheid en oh ja… ze begluren geen Amerikaanse Staatsburgers, want dat mag niet, maar de rest van de wereld kan zonder toestemming of democratisch controle aan alle kanten bekeken worden.

Ik heb de veiligheid van de VS niet meer nodig. Heel Nederland heeft die veiligheid niet nodig, we hebben nog nooit last gehad van een terroristische dreiging en de vraag is of we er ooit last van zullen krijgen. Ik wil niet dat mijn gegevens constant vergeleken worden met die van anderen. Big brother is watching… het was een angstbeeld in mijn jeugd dankzij dat boek 1984 en nu is het allang aan de gang. Daar gaan onze vrijheden en allemaal zodat wij kunnen rusten, de regering werkt  voor ons, slaap lekker…