Bel me op: 030-6701184

Twee huizen aangeboden

Afgelopen woensdagmiddag zijn we naar de bouw geweest, de eerste sleuteluitreiking van de de nieuwbouw in Leidsche Rijn. Aangezien we zelf ook gekocht hebben, behoorden we tot de selecte groep die bij dit plechtige moment aanwezig mochten zijn.

Het is snel gegaan met ons huis. Natuurlijk voelden we al jaren lang dat we uit ‘t vel groeiden in ons huidig appartement. We keken ook weleens naar die foto’s bij de makelaars in de omgeving en zagen dan tot onze verbijstering dat een klein arbeiderswoninkje om de hoek fl. 300.000,– moest opbrengen. Kleinere kamer, even grote slaapkamer, misschien een klein hokkie extra ruimte voor zo’n smak geld. In de wijk waren we dus snel uitgekeken! Eind 1997 tijdens een presentatie van nieuwe woningen in Leidsche Rijn zagen we wèl wat leuks.

‘Laten we het maar eens proberen,’ dachten we, en schreven vlotjes in op twee huizen in die nieuwe wijk Langerak. Goed bekend met de problemen rond huisvesting in Utrecht, hadden we geen enkele hoop op toewijzing, maar tot onze niet geringe verbazing kregen we zelfs twee huizen aangeboden. Opeens mochten we kiezen, terwijl we niet eens wat hadden verwacht. Dan begint de kermis te lopen… makelaars bezoeken, hypotheekoffertes aanvragen, bellen en nog eens bellen en uiteindelijk die grote financiële beslissing.

Het vervelende van hypotheken maken we nu aan den lijve mee. In plaats dat de rente voor ons plezier krachtig stijgt na afsluiting is hij inmiddels een volle 1,5% gedaald. Daar wordt je dan echt blij van! Als we hem nu hadden afgesloten had dat ons drie tot vierduizend gulden per jaar gescheeld. Leuk hoor, huizen kopen!

Maar ja… als we dan ons nieuwe huis zien met dat mooie ronde dak en die geinig knusse vorm dan kan die rot hypotheek ons niets meer schelen. Dan is er alleen nog maar gespannen verwachting. Wanneer mogen wij er in? Wanneer krijgen wij de sleutel? Zullen we voor de kerst al kunnen verhuizen? Dan blijft alleen dat plezierige, rijke gevoel van zo’n gemiddelde trotse huiseigenaar!